Gezondheid

Wat is een geautomatiseerde externe defibrillator?

Defibrillator kopen

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat wordt bediend door een opgeleid lid van een medisch team. Het is een autonoom apparaat dat op batterijen werkt. Het kan gemakkelijk in elke ruimte worden bewaard en kan gemakkelijk op elk lichaamsdeel worden bediend, aangezien het op batterijen werkt. De AED is door de International Trauma Society en het Amerikaanse Rode Kruis erkend als zowel een automatische externe defibrillator als een levensredder in noodgevallen. Hij werd ontworpen om zeer draagbaar te zijn en is geschikt voor situaties die zich tijdens elk soort recreatie kunnen voordoen. Hij kan gemakkelijk in een tas worden opgeborgen of worden meegenomen als voorzorgsmaatregel tegen chemische ongevallen.

Er zijn veel situaties die een persoon gemakkelijk te boven kan komen met de toepassing van een defibrillator. Hartaanvallen en hartstilstand zijn slechts twee van die situaties die gemakkelijk kunnen worden opgelost met de aanwezige defibrillator. Het hart tot stilstand kunnen brengen is belangrijk omdat het het centrum van de bloedsomloop is en essentieel is voor het goed functioneren van het lichaam. Om als defibrillator te kunnen functioneren, moet hij tot aute maximale kracht kunnen werken. De juiste instelling kan worden bereikt met behulp van een geavanceerde ingewikkelde formule die het vermogen van de defibrillator regelt. De formules die de optimale schok geven, worden daarom geprogrammeerd door een opgeleide paramedicus met ernstige klinische ervaring. De paramedicus zal een schok toedienen door het vermogen geleidelijk op te voeren totdat de optimale schok is bereikt.

AED’s zijn gecertificeerd als absoluut veilig en geschikt voor gebruik in de volgende omstandigheden.

– Succesvolle defibrillatie bij hartstilstand-Ontbreken van zuurstof naar de hersenen bij hypoxie-Hersenschade bij hartaanvallen voorkomen-Hersendoorbloeding herstellen na langdurige verlamming als gevolg van virusinfectie-Herstel van de goede werking van het hart na een hartaanval

Pulse-oximeters metingen en records worden opgeslagen op computer of een USB flash drive. Deze gemakkelijk op te slaan optie is bijzonder handig en doeltreffend voor het vervoer of de opslag van grote hoeveelheden gegevens over hartstilstanden. De meeste fabrikanten zullen ook een extra gebruiksvriendelijke webapplicatie leveren waarmee de gegevens van de defibrillator kunnen worden bijgehouden. Deze gebruiksvriendelijke toepassing maakt bewaking op afstand mogelijk vanaf elke computer of laptop met een internetverbinding via de USB-stick. De defibrillatormonitor kan ook communiceren met de paramedicus door middel van informatie die op de flashdrive is opgeslagen. Deze eenvoudig in te stellen optie maakt eenvoudig gebruik mogelijk waarbij verlies van gegevens wordt voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat een AED geen vervanging is voor professionele medische hulp. De aanwezigheid van een AED is vooral belangrijk bij een hartstilstand die plotseling optreedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.