Gezondheid

4 vragen die je jezelf moet stellen als je in een relatie zit

Relatietherapeut Haarlem

Je hebt een relatie. Niets maakt het ingewikkelder dan zo’n verbintenis, maar toch is het de gemakkelijke weg waarlangs de meeste mensen hun reis beginnen. Vele deskundigen op het gebied van relaties, hebben trainingen gegeven voor een rijker begrip van de dynamiek van de relatie en communicatie. De vier vragen die aan het begin van dit artikel worden gesteld, zijn bedoeld om u te helpen uw gevoelens anders, vrijer en met zo min mogelijk conflicten te vinden.

1. Is het normaal dat je vroeger zo’n ruzie had?

2. Is zoeken naar wat me kwaad maakt normaal?

3. Is ruzie maken over je veilig voelen in een relatie normaal?

4. Als ik ruzie heb met mijn partner, wat is daar dan precies de oorzaak van?

De kans is groot dat u op een bepaald moment in uw leven met een dergelijke situatie te maken krijgt. Hoewel dit het meest voor de hand ligt, kunnen de vier vragen die we voor u hebben samengesteld ook andere gevoelens naar boven brengen. Het is zelfs mogelijk dat u er zelf nog meer naar boven kunt brengen. Daarom is het belangrijker en eenvoudiger om slechts één vraag te doen (de domme vraag hehe) en die te doen in de loop van vele frustrerende en vaak frustrerende gesprekken, zowel binnen als buiten de relatie.

1. Is zoeken naar wat me kwaad maakt normaal?

Logischerwijs moeten er gebeurtenissen in ieders leven komen die verontrustend en abnormaal zijn. Wanneer mensen uit angst of bezorgdheid naar iets op zoek zijn, zou het vinden van de aanleiding heel gemakkelijk moeten zijn. Uw partner kan bijvoorbeeld een onbehagen uiten over iets en uw instinct als u een professional bent en een opgeleid persoon in uw vakgebied, is dat elke fout of vergissing kan worden doorgegeven als een derde Objectieve set van gigantische 155. Wissel uitgangsvenster of benadering uit als uw quotum. Breng informatie mee die u wilt delen. Laat dit over aan de therapeut of professional die je gaat raadplegen. Dit is een compleet en briljant stuk rotzooi. Het is wat je voor jezelf creëert. Het is wat mensen ervan maken omdat er maar één persoon in de therapie cirkel is en hij/zij is degene die de macht uitoefent. Je vraagt, wat zijn de percentages en waarom doe je de moeite om hier te zijn? Niets versus het stellen van de juiste vragen aan een professional die alle antwoorden heeft op jouw vragen. Als je iemand zoekt die antwoorden heeft, weet je dat het dezelfde problemen zijn.

2. Is ruzie maken over je ontslag normaal?

Iedereen moet een idee hebben wie gelijk heeft, wie ongelijk en wie houdt van wie meer ervaring heeft. De persoon of personen die onderdrukken stoppen met grenzen te stellen of agressief hun mening te geven; het is hetzelfde als met een verslaafde vragen om een fix, ze zijn afhankelijk van de oplossing om te vermijden verantwoordelijkheid te nemen en het voor zichzelf te vinden. In relaties is het extreem moeilijk om los te komen van ruzie maken; het is vaak niet eens mogelijk om te stoppen met ruzie maken zonder respectloos te zijn naar jezelf. Wanneer je geconfronteerd wordt met een ruzie, is de eerste gedachte: “Ik heb gelijk, jij hebt ongelijk”, en dat is het dan. Het is niet meer aan. Wanneer je eerlijk voelt dat dit verwarring en onopgeloste conflicten schept; dan is het tijd om te praten. Er zijn twee manieren om dit te gebruiken als een springplank voor groei binnen de relatie.

3. Is ruziën over je veilig voelen om te leven, normaal?

Als je het gevoel hebt dat dit totaal niet Jackson Pollock is; als je je interesse verliest maar niet gestopt bent met erover te praten; dan is de eerste keer dat je je beter voelt de “F” die je hoort! Als je het gevoel hebt dat dit te veel negativiteit uitstraalt alleen maar om te erkennen wie het recht heeft om gehoord te worden en wie totaal ongeïnteresseerd is; dan is het tijd om duidelijk te worden in een kwestie die gezond moet zijn. Vaak is het essentieel om de aandacht van een ander te krijgen alvorens de prioriteit te onderzoeken. Een bewuste gezonde kan de behoefte aan energie in het aan te pakken gebied herkennen en heeft de instrumenten om volledig te luisteren. Dit vernietigt de oude gewoonten van mensen. Het is dus helemaal niet nodig om hier een punt van te maken.

4. Kan ik mijn partner in de relatie nog vertrouwen als het mijn beste vriendin is of een persoonlijk “lach”-gesprek met haar?

Als ik met mijn beste vriendin was, zei ze tijdens ons “grapje” dat ik “in feite” nooit een probleem zou hebben. Ik zou nog steeds alle herkenbare tekenen van Woede, Angst, Frustratie en andere kenmerken kennen. Waarom? Omdat we allebei een ongelooflijk voorbeeld hebben gehad van kracht en wat er nodig is om verantwoordelijke leiders te vormen. We weten dat we ons leven konden leiden op de manier waarop we dat deden, maar we kunnen in onszelf kijken en zien dat we beter wisten. Daarvoor krijgen we de eer. We kunnen ook zien dat we ons leven leeg hebben gemaakt zodat we konden leiden en een voorbeeld konden zijn van persoonlijke vrijheid – want het is een stuk gemakkelijker om een carrière te verlaten zonder een normaal leven te leiden dan het hoofd zo lang zonder een gezond leven te moeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.