Gezondheid

Hoe word ik aansprakelijk?

HSP coaching

Het is belangrijk op te merken dat dit niet je “perfecte” gevoeligheid is, want perfectie is niet realistisch met je drukke leven en de hobbels die het leven op je weg gooit. Je zal nooit “perfect” zijn in termen van je eigen gevoeligheid (laat staan wat anderen zoeken), dus is het belangrijk om de moed te hebben om zowel persoonlijk als professioneel te groeien terwijl je een voorbeeld bent voor anderen. Dus, als een HSP coach, is het je werk om anderen te helpen volwassen te worden.

Hooggevoeligheid kan een troef zijn in je beroepsleven en in de omgang met de buitenwereld, omdat je gevoeligheid je kan helpen te horen wat sommige mensen niet kunnen, en nieuwe mogelijkheden en kansen te openen. Maar het kan ook een handicap zijn in uw privé-leven, omdat u vaak uw eigen innerlijke licht prijsgeeft om begrepen te worden, vindt u niet?

De waarheid is dat ik meer dan ik ooit wist verslaafd was aan mijn gevoeligheid, en dat leidde tot een spirituele Choose Your Own punishments Either/Or oefening in mijn laatste jaren. In principe betekent dit, “Als een empath, wanneer een persoon snijdt me een pauze, ik beloof om terug te betalen, want als ze niet houden aan hun beloften en trouw worden aan zichzelf en anderen, zullen ze uiteindelijk vinden zichzelf kwetsbaar. Als dat gebeurt, worden ze een blok aan het been!” Dit geldt voor deze lezing, evenals voor vele andere die ik in de toekomst aan mijn lezers zal geven.

Ik voeg er nog aan toe dat ik van nature een extra gevoelige kerel ben, en hoewel ik al enkele jaren op het gebied van menselijke relaties en gedragspsychologie werk, heb ik nog steeds een sterke gevoeligheid. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot innerlijk licht, en elke keer als mij iets werd gegeven of om mijn hulp werd gevraagd, was het moeilijk om niet op te merken en me af te vragen wat er aan de hand is. Met dit in mijn achterhoofd riskeer ik altijd mijn gevoelens om wat extra gevoeligheid te hebben, want die zijn soms veel beter controleerbaar.

Voor mij, vooral een gevoelig persoon die met anderen met gevoeligheid heeft gewerkt, kan dit beangstigend zijn. Ik sta erom bekend dat ik mijn gedachten opschrijf zonder erover na te denken, en hoewel dat een geweldig hulpmiddel is, heb ik geleerd dat mijn beste oplossingen soms inhouden dat ik een stapje verder ga. Ik hoor vaak van mijn cliënten dat ze vinden dat ik te luchthartig ben over gevoelige onderwerpen, en ik wil het voorlopig afzweren tot ik me zekerder voel en meer opgeleid om het over te nemen.

Een aantal van mijn fantastische coachingklanten hebben niet alleen hun innerlijke licht onthuld, maar zelfs geprobeerd hun schittering te leven door te gaan zien wat ik zou kunnen doen, en zelfs hetzelfde, ik heb situaties gehad waarin ik heb geprobeerd mijn gevoeligheid te gebruiken om anderen te verlichten, en we hebben daar gekregen om te zien (of niet te zien) waar ze op gericht waren.

Naarmate ik me meer op mijn gemak voel met mijn gevoeligheid en de moed heb haar te zijn, zal ik leren mijn angsten te doorgronden en dan, als ik er klaar voor ben, nieuwe maatregelen nemen om mijn eigen innerlijke licht te omarmen. In deel 9 van deze serie ga ik in op angsten uit de kindertijd en of die misschien op dezelfde angst gebaseerd zijn, of dat het door andere zaken kan komen, en dan kijk ik naar jongste kinderen met PS met dezelfde angsten. Dit kunnen verwante concepten zijn.

 

lees meer

HSP training

Leave a Reply

Your email address will not be published.