Gezondheid

Hoe werkt een coach

Life coach Zeeland

Een coach gelooft dat er geen bepaalde persoon is die je leven zal veranderen. “Voor elke persoon die ik ooit echt geholpen heb, ben ik op een bepaalde manier veranderd door die persoon,” zegt John C. Maxwell in zijn boek,You Need a Life Coach. Maxwell gelooft dat een persoon en zijn karakter zelf de beste onbetrouwbare voorspellers zijn van de acties of gedachten van morgen. Met andere woorden, hoe een persoon denkt kan hem of haar een succesvol persoon of een mislukking in het leven maken.

Life coaches hebben uiteenlopende specialiteiten zoals gewichtsbeheersing, financieel succes, relaties, management thuis en op het werk, yoga, en zelfwaardering. Ze hebben een indrukwekkende lijst van certificeringen, kwalificaties van collega’s, en ervaring. Coaching omvat het geven van positieve feedback, feedback om problemen op te lossen, verantwoording nemen voor coachingsresultaten en tenslotte business coaching. Life coaches beschikken over een groot aantal vaardigheden. De meeste omvatten…

1) Persoonlijke integriteit

2) Evenwichtig perspectief

3) Veerkrachtige persoonlijkheid

4) Emotioneel intelligent

5) volatiliteit van de veranderingen

6) Veerkracht bij levensuitdagingen

7) Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

8) Flexibiliteit van denken

9) Gezonde communicatievaardigheden

10) Leren van fouten

11) Probleemoplossend vermogen

12) Keuze van de plaats van het probleem

Houd in gedachten dat, hoewel een life coach verschillende expertisegebieden kan hebben, ze allemaal een gemeenschappelijk doel hebben: hun cliënten helpen beter te denken. Ook helpen ze hun cliënten hun emotionele intelligentie te vergroten en emotioneel zelfverzekerd te worden. Gemeenschappelijk voor alle coaching is

1) Een cliënt en zijn coach hebben tijd en ontwikkeling nodig

2) Een coach en een cliënt hebben beide vaardigheden en betrokkenheid nodig

3) Een coach heeft veel informatie over de cliënt nodig om effectief te zijn

4) De relatie tussen de coach en de cliënt mag nooit ophouden

Zoals u kunt zien is er een grote verscheidenheid aan speciale gebieden waar levenscoaches hun cliënten doorheen kunnen helpen werken. De bezaaide lijst die coaches hebben samengesteld is een verre bescherming van het type coaches van veralgemeende life coaching. “Een life coach hoeft niet iemand speciaal te zijn om effectief te zijn. Iedereen kan een geweldige levenscoach zijn. Je hoeft geen hoger gekwalificeerde coach te zijn dan je cliënt, meer ervaring te hebben of beter te zijn dan je cliënt,” zegt Sherry Arlin woensdag na het geven van een presentatie over hoe het coachen een kunst is. Onder verwijzing naar de patroonstudies zegt ze: “Het gaat er bij het vinden van een coach niet om een specifieke certificering te behalen of de ervaringen van een ander om van jou een betere coach te maken. Het gaat erom een ‘expert’ te worden in de kunst van het coachen,” zegt ze.

De relatie tussen een coach en een cliënt is een unieke relatie. Met andere woorden, als je weet hoe een coaching werkt, kun je het werk samen positief beginnen. Als je weet hoe het werkt, kun je de vaardigheid en training hebben om effectief te zijn als levenscoach. Als je weet hoe het werkt, kun je je cliënt helpen zijn/haar eigen problemen te verwerken. Voordat je denkt dat het de laatste fase van je carrière is, kun je als coach je kennis nog verder uitbreiden en kiezen voor meer geavanceerde voetstappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.