Gezondheid

Het belang van voedsel

Plantaardige producten

 

Planten zijn zeer belangrijk voor uw gezondheid en men zegt dat meer dan 80% van wat wij eten van planten afkomstig is! Hoewel we ons ervan bewust zijn dat veel groenten en fruit hoge ORAC-waarden hebben, weten we eigenlijk weinig over waarom dit zo is.

Om dit te onderzoeken, moeten we eerst rekening houden met het feit dat het lichaam niet alleen de standaardbronnen van voedingsmiddelen eet en dat alle voedingsmiddelen in een maaltijd worden gemengd. Eén bepaalde groep voedingsmiddelen heeft echter meer dan alle andere invloed gehad op de menselijke samenleving – die van de plantaardige producten. Het menselijk lichaam werkt het meest efficiënt wanneer een bepaald dieet wordt genuttigd. Dit dieet is rijk aan complexe koolhydraten, voornamelijk in de vorm van zetmeel en de meeste suikers, zoals sacharose. Het is ook rijk aan vitaminen en mineralen, met name vitamine C en B-vitaminen, en andere belangrijke antioxidanten.

Het is ook een aanvulling op onze voeding dat bijvoorbeeld vezels, magnesium, ijzer, koper en zink tot de plantaardige producten worden gerekend. Hieraan moet worden toegevoegd dat deze voedingsmiddelen ook een selectief effect hebben op de belangrijkere maaltijden van de dag.

U weet misschien al dat het avondeten bestaat uit eiwitten – vlees, vis of eieren – en koolhydraten. Ook groenten -broccoli, erwten, bonen en (minder vaak) aardappelen- worden vaak gegeten. Anderzijds zijn zuivelproducten zoals melk, yoghurt of kaas in de dagelijkse voeding opgenomen. U weet misschien niet dat het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag (maandag).

Het is bekend dat onze eetgewoonten sterk lijken op die van de volkeren uit het stenen tijdperk, die meer op granen dan op granen en groenten vertrouwden. bonus: er zijn nog steeds mensen die uitsluitend vegetarische maaltijden eten.

Enkele punten om op te merken:

1. Het is misschien niet mogelijk om snel terug te gaan naar het Stenen Tijdperk. 2. Hoewel sommige oude culturen in staat waren om wat stokken op te graven, is nog niemand in staat geweest om een grot te vinden met gereedschappen die geavanceerder waren dan die uit het Stenen Tijdperk. 3. Er zijn boerenmarkten aangekondigd voor verschillende steden over de hele wereld, maar tot nu toe is nog niemand erin geslaagd een middel tegen griep te vinden.

In sommige wetenschappelijke opiniestukken wordt voorgesteld dat het collageen en de myoglobine van vlees en gevogelte, die roze van kleur zijn, de reden zijn waarom wij allemaal ziek zijn.

Sommigen beweren dat de moderne keuken het vitamine A- en ijzergehalte van vlees en gevogelte heeft verlaagd, waardoor het vitamine A-gehalte en bijgevolg ook het gehalte aan chlorentokinen is gedaald.

Wetenschappers zeggen dat het samiotische organisme de belangrijkste factor is, maar ook andere organismen zijn hierbij betrokken en dit is inmiddels bewezen. Deze omvatten gist, schimmel, parasieten, enz.

De kans dat onze botten en tanden schade oplopen is klein, maar het is mogelijk dat Baby Scrotum (het hersen-ruggenmergvocht) betrokken is.

Daarom is het bijzonder belangrijk dat we waakzaam blijven ten aanzien van de voedingsmiddelen die we eten. Naast de standaard porties per pond voedsel moeten we Alle voedingsmiddelen hebben een vergelijkbare samenstelling. Dit is een belangrijke factor om te bepalen waar we ons het meest zorgen over moeten maken.

Enorme bedrijven floreren bij het verdienen van geld aan voedsel van lage kwaliteit en gebrek aan consumentenvoorlichting. Sommigen hebben zelfs hun toevlucht genomen tot het testen of kunstmatige en door de mens gemaakte hormonen veilig zijn in onze voedselvoorziening. De regering heeft traag gereageerd op deze informatie.

Enkele algemene aanbevelingen van artsen en deskundigen zijn om voedsel te vermijden met namen als “koekjes” of “bakkerijproducten” en alles wat chemische kleurstoffen of kunstmatige zoetstoffen bevat. Het kan nuttig zijn onszelf te helpen een aantal van de termen die met deze voedingsmiddelen worden geassocieerd te begrijpen.

Kunstmatige zoetstoffen: Over het algemeen gebruiken de voedselfabrikanten kunstmatige zoetstoffen om de smaak van hun voedsel te verbeteren, zonder dat er echt bewijs is dat deze hulpmiddelen echt werken. Het welkome eraan is dat ons wordt verteld dat ze veilig genoeg zijn om te eten.

Een van de aspecten van dit gebied is de manier waarop deze zoetstoffen worden goedgekeurd. De toepassingen ervan zijn beperkt. Alleen levensmiddelen zoals popcorn voor de magnetron, cakebrood en andere bakkerijprodukten die meer dan één ingrediënt bevatten, met uitzondering van levensmiddelen die hele haver bevatten, mogen worden gebruikt.

De uitgewerkte regels voor dit soort producten worden zeer zorgvuldig gecontroleerd. Ook het testbedrijf dat toezicht houdt op dit gebied van voedingsproducten moet worden bijgehouden.

Voedingsmiddelen zoals rundergehakt en spek kunnen in vele maaltijden worden gebruikt in plaats van andere producten. Dit is een uitstekend voorbeeld van een voedingsmiddel dat in populariteit toeneemt.

Voedingsmiddelen die in de magnetron kunnen: Bijna alles wat deel uitmaakt van een standaardmaaltijd kan in de magnetron worden bereid. Door sommige voedingsmiddelen met aluminiumfolie of papier te bedekken, vermindert het risico op verbranding en het is een handige manier van koken.

Levensmiddelen die houdbaar zijn, zoals ijs en kant-en-klaarmaaltijden, kunnen worden ingevroren.

Lees meer:

Fermentatie

Gefermenteerde producten

Leave a Reply

Your email address will not be published.