Gezondheid

De kunst van wandelcoaching

Wandelcoaching Delft

 

Wil je het weten:

Hoe gebruik je je zintuigen,

o Hoe word je oplettend,

Hoe hoor je je interne leiding,

o Hoe word je een levend mens,

o Hoe creatief te denken,

Het is waar dat de essentie van persoonlijk welzijn en een bevredigend leven leven in het hier en nu is. Leven in het nu en de voordelen ervaren van wandelcoaching.

Velen van ons hebben, na alle veranderingen en verstoringen in ons leven te hebben gezien, het gevoel geen contact meer te hebben met onze innerlijke gevoelens en met de essentie van wie we zijn. Het is een ongelooflijk en fascinerend fenomeen en ik wil het graag uitleggen aan de hand van enkele voorbeelden die ik heb waargenomen.

Tijdens de trainingen vergelijk ik loopcoaching met een dansles. Wanneer de deelnemers in een studio zijn, krijgen ze instructies in eenvoudige routines die hen in staat stellen te genieten van het ritme van een dans. In de dansstudio leren de deelnemers te bewegen met gratie en balans in hun bewegingen. Ze worden gecoacht om aandacht te besteden aan hun evenwicht en hun ademhaling. Er is ook visuele en fysieke begeleiding om ervoor te zorgen dat de individuen hand- en voetbewegingen in harmonie en ritme kunnen uitvoeren.

Welke lessen hebben we geleerd?

Zoals elke dansles, van Staten tot Olympisch niveau, is wandelcoaching een leer- en trainingsprogramma, De studenten in de les wordt geleerd hun evenwicht te vergroten en te hervinden, hebben de mogelijkheid hun gedachten te zuiveren, hebben de mogelijkheid om echt aanwezig te zijn bij de taak die ze uitvoeren en nieuwe inzichten te krijgen en het vermogen om zo goed te bewegen dat hun bewegingen aanvoelen alsof hun weg moeiteloos is geworden.

Van kinderen wordt vaak verlangd dat ze eenkennig zijn en gewoon op hun GrowSelf vertrouwen. Ze moeten de bewegingen bestuderen en de richting en vaardigheden die hun leraar hen leert. Soms wordt hen gevraagd om alleen te staan en het gewoon te weten, of om een van de uitverkorenen te zijn. Sommigen hebben de neiging langzaam te lopen, anderen sneller, weer anderen blijven gecentreerd, handen in de lucht, stilte die hun bewegingen beheerst. Er wordt hen gevraagd om al hun angsten en twijfels los te laten. Ze worden gesteund en aangemoedigd om voorwaarts te gaan, te stoppen wanneer ze voelen dat ze hun evenwicht verliezen of buiten adem zijn. Ze weten dat de groei-ervaring hen zal laten zien hoe ze zich zowel op de grond als in de lucht kunnen uitdrukken. In dit proces van vertrouwen op hun innerlijke wijsheid zullen ze belangrijke lessen leren over balans, evenwicht, vertrouwen, projectie, hoe te bewegen met allerlei lichaamspotentiëlen, hun potentieel openstellend om hun transformatie te laten gebeuren zonder dat ze precies hoeven te weten hoe ze zullen transformeren.

De beloning is werkelijk onbetaalbaar. Alleen al een paar uur lopen brengt ons een nieuw bewustzijn, nieuwe manieren om te bewegen en waar te nemen wat we normaal als vanzelfsprekend beschouwen. Een nieuw gevonden vrijheid van de frustratie van het proberen te controleren hoe we zijn.

12 manieren om slimmer te lopen

1. Yoga – Om met bewustzijn van elk dijbeen te lopen, zit u op één been, terwijl u het andere been zwaait. Om het bovenste deel van de bilspleet te vergroten, plaats je één voet in je Garth met de teen op de norm, zodat deze voet de tegenovergestelde voet wordt. Gebruik slechts één voet in de beweging van de ene plaats naar de andere en ga nooit over elkaar heen.

2. Wandel – Tijdens het wandelen strekt u uw benen, schouders en bovenlichaam. (Normaal beperkt deze beweging zich tot uw schouders en rug, maar u kunt afwisselend van links naar rechts lopen door over te steken).

Onthoud de beweging om over te steken en parallel te blijven.

3. Beweging van de handen – Als je staat heb je de neiging om elke arm een hoek van negentig graden te geven. Maar met je handen kun je of rechte handen of ronde handen hebben. Je zou ook kunnen lopen met je schouders naar achteren en je kin op gelijke hoogte met een licht naar beneden gedraaide kin. Zwaai je armen langzaam in een poging om de pose te verzachten.

4. Handen – Houd uw handen altijd aan de zijkanten, met de ellebogen iets naar beneden en uw handen naar voren gericht. Deze positie is zeer krachtig en eenvoudig. Wanneer je loopt is het belangrijk om deze positie te repliceren naar je zachtheid.

5. Hand Pull- Down de schouders. Als u rechtop staat, trekt u uw kin naar uw borst en dan naar beneden.

6. Oogcontact – Wanneer u tegenover iemand staat of naar een kunstwerk of geschrift kijkt, houd dan uw ogen open en kijk de persoon of het voorwerp strak aan. Kijk naar uw handen, houd uw blik 3-5 seconden vast. Breng dan uw ogen terug naar de persoon/het kunstwerk/het geschrift.

7. Wees kalm – Leer de kunst van het ademhalen met een kalm hoofd. Het is je vast wel eens opgevallen dat mensen die nerveus zijn opstaan, struikelen, hun adem inhouden of een angstige uitdrukking op hun gezicht hebben. Onthoud dat als je altijd angstig bent of altijd in een staat van stress bent, je nooit kalm bent, nooit op de plaats bent om je op een resultaat te concentreren.

Lees meer:

Natuurcoach

Cacao ceremonie

Leave a Reply

Your email address will not be published.