Uncategorized

10 manieren om bewust te gaan leven

Bewust leven

Er is niets beter dan uit je comfortzone te stappen en je geest en lichaam uit te dagen met nieuwe activiteiten. Oefeningen voor je lichaam helpen je ontspannen en stress verminderen. U kunt aan yoga, tai chi, meditatie of pilates doen. Als u meer een atleet bent, probeer dan HIIT-training of gewichtheffen. Deze helpen u in vorm te blijven, stress te verminderen en u energiek te voelen. Oefeningen voor uw geest kunnen alles zijn wat uw creativiteit stimuleert. Schrijven, tekenen, schilderen, fotograferen, muziek maken, enz. Dit kan je helpen je geest leeg te maken, stress los te laten en jezelf op een andere manier te vinden.

Zorg voor dagelijkse rituelen.

Onze dagelijkse rituelen kunnen een deel van ons leven worden, of ze kunnen een vorm van terloops vermaak zijn. Het is echter de bedoeling dat ze een bron van troost, inspiratie en vreugde zijn. Maak een dagelijks ritueel van iets waar je van geniet. Of het nu een boek lezen is, naar muziek luisteren, sporten of een kopje thee drinken, maak er iets van dat je elke dag doet. Als je iets doet waar je van geniet, is de kans groter dat het een onderdeel van je leven wordt als een dagelijks ritueel. Als je op zoek bent naar iets om je aan te committeren, maak er dan een ritueel van.

wees aanwezig in je leven

Je leven hoeft niet vol te zitten met constante activiteit. Veel dingen kunnen gedaan worden met de mogelijkheid om "aanwezig" te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan zitten en een kopje thee drinken, in een dagboek schrijven, of tijd doorbrengen met het luisteren naar muziek. Aanwezig zijn in je leven zal je helpen om meer gefocust en minder gestrest te zijn. Het zal je ook helpen om de kleine dingen in je leven te waarderen. Aanwezigheid heeft ook een heel positief effect op je relaties met anderen.

Conclusie.

De beste manier om bewust te gaan leven is door je leven in eigen hand te nemen. Neem betere beslissingen en wees je meer bewust van wat je doet en het effect dat het op anderen heeft. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en je telefoon neer te leggen als je merkt dat die je in de weg staat om goede beslissingen te nemen. Het kan moeilijk zijn om sommige dingen waar we vandaag van houden los te laten, maar als je betere beslissingen wilt nemen voor morgen, moet je je er bewust van zijn. Als je constant aan het scrollen bent en denkt aan wat er op je telefoon staat, leef je niet bewust. De snelste manier om bewust te gaan leven is om de digitale verslavingen te dumpen en ervoor te zorgen dat je een dagelijkse routine hebt die je in staat stelt om aanwezig te zijn in je leven terwijl je geaard bent in het heden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.